Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts met een van zijn drie dienstwagens, de Volvo S90.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts met een van zijn drie dienstwagens, de Volvo S90. © BELGA

Wagenpark Vlaamse regering nog groter dan gedacht: negen dienstwagens ministers ‘vergeten’ mee te tellen

Het wagenpark van de Vlaamse regering is nog groter dan de lijst met 25 dienstwagens die eerder was bekendgemaakt. Blijkbaar was men vergeten de negen dienstwagens van de ministers zelf door te geven. Dat zegt PVDA-fractieleider Jos D'Haese. Uit een aanvullend antwoord blijkt dat de geleasede wagens van minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits maandelijks bijna 2.500 euro kosten.

319 reacties

  • gerry vermeulen

    2 maanden geleden
    Vreemde bedragen wel. Meer dan 1500 euro per maand voor een Opel Astra bv. Zoveel relatief oude wagens voor astronomische leasing bedragen? Ofwel kloppen de gegevens niet, ofwel verdwijnt er veel van dat leasing geld in iemands zak.
  • boudewijn schepers

    2 maanden geleden
    Het is niet meer te verantwoorden hoe de regeringen met belastinggeld omspringen.
  • Freddy Baudewijns

    2 maanden geleden
    En de N-VA maar de les spellen aan anderen. Toen ze aan het % van PVDA van nu zaten waren de machthebbers postjespakkers, geld graaiers. Nu zij aan de macht zijn doen ze juist hetzelfde en erger. BDW moet ons dat eens komen uitleggen want hij weet het toch beter volgens zijn eigen zeggen !
  • Marie-Therese Eddy

    4 jaar geleden
    Criminelen zijn het en de bevolking maar belastingen betalen
  • Patrick Nolf

    4 jaar geleden
    Het wordt steeds hallucinanter en degoutanter! Hoe oneindig ver staan al deze graaiers Van de realiteit en vooral van de bevolking! Ad nauseam!!!