Een vrouw zwaait met de Britse vlag in Londen.
Volledig scherm
Een vrouw zwaait met de Britse vlag in Londen. © REUTERS

Britten willen grenscontroles instellen voor goederen uit de EU

Het Verenigd Koninkrijk wil na de brexit-overgangsperiode dit jaar grenscontroles instellen op goederen die vanuit de Europese Unie worden ingevoerd. Dat heeft de Britse minister Michael Gove gezegd, die onder meer belast is met de speciale taak om voorzorgsmaatregelen bij een eventuele no-dealbrexit te coördineren.

16 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Er moet toch iemand het goede voorbeeld geven!
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    En Belgie doet niets, zelfs krijgen ze geen regering in elkaar met verliezers
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    David Van Laer, alsof de illegalen zich braaf gaan aanmelden aan de grens in GBR. ! Die zullen trachten ongemerkt het land binnen te komen.
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    EU import en export naar UK zijn grootste deel producten die elders in Eu kunnen afgenomen worden of vehandeld worden waar men nu bv van uk afneemt. Binnen EU kunnen makkelijk onderling alle producten gekocht en verkocht worden. Gewoon de markt intern houden en uk volledig buiten laten. Ze zullen snel op hun beslissing terug komen. Als alle Eu landen eindelijk eens samenwerken hebben we UK helemaal niet nodig. Dit 1 landje zou voor een collectief geen verschil mogen maken. Tijd voor Unie!
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Dat ze ook maar werk maken om met directe ingang al die gelukzoekers te vangen en op te pakken en met de eerste en beste ferry terug te sturen.