Een stormbandpinguïn op Antarctica.
Volledig scherm
Een stormbandpinguïn op Antarctica. © REUTERS

Greenpeace: "Aantal stormbandpinguïns op Antarctica afgelopen 50 jaar gedaald"

Wetenschappers hebben vastgesteld dat het aantal stormbandpinguïns op Antarctica met 60 procent is afgenomen ten op zichte van de laatste telling zo’n vijftig jaar geleden. Dat meldt milieuorganisatie Greenpeace vandaag, die ijvert voor een betere bescherming van onze oceanen.

8 reacties

  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    @ Kirsten Hershe, Het klimaat heeft zeker altijd al schommelingen gekend, alleen gingen de veranderingen langzaam genoeg voor de aarde om te kunnen bijsturen. Ons klimaatsysteem had de tijd om zich aan te passen; onze leefomgeving bleef leefbaar. Hierbij was er een goede balans tussen opwarming en afkoelende effecten. Wat wel is veranderd, is de snelheid van verandering. Sinds de laatste ijstijd is het nog nooit zo snel gegaan als nu, en toe te schrijven aan menselijke activiteiten.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Sobek Wessels Dat betekent niet dat een massa-extinctie gewenst is of dat er geen probleem is. De wereld en de natuur zal wel herstellen maar de mens misschien niet.
  • robert boonen

    4 jaar geleden
    Zal de wereld nu vergaan ? het klimaat is aan het veranderen en dat is in het verleden nog gebeurd. Niemand kan de natuur controleren. De natuur neemt terug wat van haar is.
  • Luc Bartholomeus

    4 jaar geleden
    Merkwaardig of bewust wordt er verzwegen dat industrieel gevist wordt op krill: met reusachtige zuigers worden ze op grote schepen gevist. Makkelijker maar wel misdadiger is het om het door te schuiven naar de klimaathype.
  • Kirsten De Laet

    4 jaar geleden
    Onze aarde evolueert, net als de mensheid, technologie, etc. Klimaat verandert continu, met of zonder zonder mensen. 13.000 jaar geleden zag de aarde er ietwat anders uit, oa de Benelux lag bedolven onder een dik pak ijs en sneeuw. Het klimaat warmde op en dat kwam de mensheid enkel ten goede. Nu hebben wetenschappers, de elite en bankiers een schoon manier gevonden om snel rijk te worden, mensen uitmelken onder het mom v/h klimaat redden. Stop deze waanzin en investeer in belangrijke zaken.