Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © thinkstock

In de strijd tegen corona en andere virussen: kan je je afweersysteem ook zelf een boost geven?

Een sterk en gezond immuunsysteem beschermt beter tegen virussen en bacteriën. Ons afweersysteem is dan ook het belangrijkste wapen in tijden van verkoudheden, corona en griep. Een verzwakking is geen optie. Maar kunnen we ons immuunsysteem zelf een boost geven? En helpen vitaminesupplementen nu echt? Enkele professoren leggen uit.

10 reacties

  • Lazaros mpellis

    4 jaar geleden
    Geld geld geld en geld dat is waar het omk draait. Overal en bij alles, ook bij de krant.
  • Sara Dekort

    4 jaar geleden
    Volledig met je eens M.B. Ik heb mij daar ook al aan geërgerd . Ze beseffen niet dat het mensen hun leven kan redden .
  • monique bolen

    4 jaar geleden
    Kan je …….., wanneer je begint te lezen kom je tot de vaststelling dat je best de kant koopt of je inschrijft en betaald voor de digitale krant. het lijkt mij beter voor gevallen als dit dat de krant ze eens niet aan de centen denken.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Nooit zwaar verkouden geweest enkel zelden eens wat snotdagen aan de neus en ook nooit griep gehad? Uw weerstand vergroten kan enkel door voldoende te slapen, lang duursporten op een lage intensiteit en gezond eten. @Marc, je kan geen weerstand kweken met virussen en bacteriën die levensbedreigend zijn.
  • Marc Beyltjens

    4 jaar geleden
    Stop eerst en vooral eens met overdreven desinfectie. We maken alles zo hygiënisch schoon dat we helemaal geen weerstand moeten opbouwen.