Pieter De Crem (CD&V)
Volledig scherm
Pieter De Crem (CD&V) © Photo News

Pieter De Crem (CD&V) schiet Vivaldi-coalitie af: “Wie denkt dat wij daarin stappen, leeft in virtuele realiteit”

Wie denkt dat CD&V wel zal plooien en in een Vivaldi-coalitie (met socialisten, liberalen en groenen) zal stappen, leeft “in een virtuele realiteit”. Dat heeft federaal minister Pieter De Crem woensdag verklaard op de Franstalige nieuwszender LN24. “Voor ons is dat irreeël. Dat bestaat niet”.

127 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Er komt een paars-groene regering zonder CD&V.Uit schrik voor het VB
  • Herman Cohen

    4 jaar geleden
    De Crem heeft net zoveel sociaal gevoel als Trump. De man hoort al langer niet thuis bij CD&V er wacht hem een carriere bij NVA of VB.
  • Jozef Hendrickx

    4 jaar geleden
    Mijnheer Verlryrn in Zwitserland werkt dit om dat de bevolking dat via een binnend referendum rechtstreeks invloed heeft op de beslissingen van de regering . In Belgie wil geen ,geen enkele partij een bindend referendum , dus ?
  • Herman Geerts

    4 jaar geleden
    @Gunther Verleyen. Dit zou idd een ideaal scenario zijn, doch hiervoor moet de grondwet gewijzigd worden en welke partij gaat dit goedkeuren? Mi geen enkele, want de politieke cultuur in België is : postjes pakken.
  • Azaire Vanhoutte

    4 jaar geleden
    geef ons maar nieuwe verkiezingen ,en dan zien we wel wat de echte Belgen willen ,confederatie is het beste wat er is binnen het land België België blijft en iedereen is tevreden.