(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Singles en eenoudergezinnen maken liefst 45 procent van huishoudens in België uit

België telt maar liefst 2,2 miljoen huishouden die bestaan uit alleenwonenden of alleenstaande ouders. Dat zijn er meer dan een half miljoen meer dan twintig jaar geleden. De twee categorieën samen zijn intussen goed voor 45 procent van de huishoudens in ons land. 

8 reacties

  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    In theorie. Velen wonen op papier apart maar in realiteit samen, om alzo ons sociaal systeem te misleiden, misbruiken en uit te persen. Meer controles om het kaf van het koren te scheiden !
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Dat ze al eens beginnen met het kindergeld af te schaffen. Kinderen kopen is een bewuste keuze en moet men niet doen uit financiële overwegingen, gesponsord door elke belastingbetaler! Bovendien is kindergeld een grote aanzuigfactor voor nieuwkomers die veel kinderen willen, want in welke landen bestaat dit nog? En komt dat geld echt bij de kinderen terecht, of dient het deels voor de grote BMW?
  • John Smits

    4 jaar geleden
    En het zijn wij singles die het meest worden uitgeperst door de staat. Wij betalen de meeste belasting.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Al 45% die dus een heel goede reden hebben om tegen die partijen te stemmen die singles en alleenstaanden dubbel laten opdraaien voor allerlei kosten en taksen. Misschien kunnen die beter een eigen partij oprichten om ook mee te tellen.
  • Ken Grootjans

    4 jaar geleden
    Alleenstaande belastingbetalers (werkenden, gepensioneerden, ...) worden zwaar gediscrimineerd in Vlaanderen. De techniek bestaat eruit hen als gezin (en zelfs extra) te beschouwen om te betalen (belastingen) maar om te genieten van voordelen (aftrekposten, subsidies, ...) vallen ze uit de boot of tellen in het beste geval amper voor de helft mee.