Parlementsvoorzitter David Sassoli.
Volledig scherm
Parlementsvoorzitter David Sassoli. © Photo News

Europees Parlement dreigt met veto tegen meerjarenbegroting

Als de lidstaten van de Europese Unie onvoldoende geld vrijmaken voor de volgende meerjarenbegroting, dan zal het Europees Parlement zijn veto uitspreken tegen die begroting. Daarmee dreigt parlementsvoorzitter David Sassoli vandaag. "Wat het parlement voorstelt, zijn geen abstracte cijfers, maar is beleid dat reële gevolgen heeft voor het leven van elke Europeaan. Hoe kunnen we nog maar denken aan besparingen in succesvolle programma's als Erasmus+ of op het vlak van grensbescherming?"

14 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    Ze willen juist het tegenovergestelde van wat de burgers willen.Nog meer macht, en dus centen, naar de ondemocratische EUtop brengen via als het even kan directe belastingen.De Britten zijn nog juist kunnen ontsnappen.
  • alain lammens

    4 jaar geleden
    Het wordt dringend tijd dat de eurolanden eens een veto uitspreken tegen Europa en de bevoegdheden van Europa beginnen terug te schroeven !
  • Lucas Vandebrug

    4 jaar geleden
    Europa, STOP ERMEE , Europa is in plaats van succes een utopie geworden , Het lukt Europa niet om samen te werken. Europa is het rusthuis geworden van uitgerangeerde politici en poenscheppers . De enigste die dit beseften waren die zo verguisde Britten en die er terecht uitstapten. En Europa heeft helemaal geen veto te stellen .
  • Alain Maes

    4 jaar geleden
    Europa heeft niets te eisen want werd niet door ons verkozen, indien ze hun wedde met de helft verminderen hebben ze genoeg geld over om hun doelstellingen te bereiken want onze citroen is bijna uitgeperst .
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Nu iedereen bijna gratis geld kan lenen is het zinvol ambitieuze meerjarenbegrotingen te maken vooral voor infrastructuur maar ook milieu.