Tesla haalt 2 miljard dollar op, ondanks tegengesteld signaal van topman Musk

Autobouwer Tesla kondigt de uitgifte van verse aandelen aan, voor een bedrag van 2 miljard dollar. Topman Elon Musk had twee weken geleden nochtans verklaard dat vers geld niet nodig was.

‘Het houdt geen steek om geld op te halen, omdat we verwachten cash te genereren’, verklaarde Musk bij de toelichting van de recentste kwartaalcijfers. Groot is dan ook de verbazing bij beleggers nu Tesla de markt toch 2 miljard dollar verse aandelen gaat aanbieden.

Tesla-CEO Elon Musk belooft in die financiële operatie voor 10 miljoen dollar aandelen te kopen en bestuurder Larry Ellison, vooral bekend als topman van Oracle, engageert zich voor 1 miljoen dollar.

De e-autobouwer zegt de 2 miljard dollar te zullen gebruiken ‘om zijn balans te versterken en voor algemene bedrijfsdoeleinden.’

Communicatie

De beurs reageert negatief op het nieuws. Het is uitkijken hoe de beursautoriteiten zullen reageren op Musks tegenstrijdige berichten. Hij kwam al eerder in aanvaring met de toezichthouders wegens slechte beleggerscommunicatie.

Het aandeel schoot eerder deze maand als een komeet omhoog.

Meer