© AFP

Kerber en Hambüchen vallen in de prijzen op Duits sportgala

Op het Duitse sportgala in Baden-Baden zijn tennisster Angelique Kerber, turner Fabian Hambüchen en beachvolleybalsters Laura Ludwig en Kira Walkenhorst zondag in de prijzen gevallen.

Kerber haalde het voor de titel Sportvrouw van het Jaar ruim van biatlete Laura Dahlmeier en baanwielrenster Kristina Vogel. Door onder meer de Australian en US Open te winnen werd ze het voorbije jaar als eerste Duitse sinds Steffi Graf het nummer één op de wereldranglijst in het tennis. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Wimbledon en de WTA Tour Finals schopte Kerber het telkens tot in de finale.

Hambüchen werd na 2007 voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. In Rio veroverde hij goud op de rekstok. Jan Frodeno, wereldrecordhouder op de triatlon en winnaar van de Ironman in Hawaï, moest op het sportgala tevreden zijn met de tweede plaats. Wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg werd derde.

Op de erelijst van Ploeg van het Jaar verschijnen beachvolleybalsters Ludwig en Walkenhorst. Het duo kaapte het olympisch goud voor de neus van gastland Brazilië weg. Het mannenhandbalteam, goed voor de Europese titel, en de vrouwenvoetbalploeg, olympisch kampioen, vervolledigden de top drie.

Meer dan 3.000 sportjournalisten mochten hun stem uitbrengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer