© Shutterstock

Italianen moeten niet langer eeuwige trouw beloven bij huwelijk

Binnenkort hoeven Italianen in hun huwelijksbelofte geen eeuwige trouw aan hun partner meer te beloven. Politici in Rome willen namelijk de huwelijkswetgeving aanpassen aan de huidige realiteit.

flb

Het wetsvoorstel om eeuwige trouw uit de huwelijksbelofte te schrappen, werd vorig jaar door Laura Cantini en haar Partito Democratico ingediend in de senaat. Enkel het comité Justitie moet zich nu nog over de zaak buigen voor werkelijk zover is. In het voorstel klinkt het dat de belofte om niet vreemd te gaan niet meer overeenstemt met de hedendaagse praktijken van overspel, polygamie, partnerruil en andere buitenechtelijke fysieke inspanningen. De huidige wet weerspiegelt een "voorbijgestreefde en verouderde" kijk op het huwelijksleven, luidt het.

Door de term trouw uit het huwelijkscontract te halen, kan overspel geen reden meer zijn om een vraag tot scheiding in te willigen. Volgens de behartigers van het wetsvoorstel zou er in de huwelijkswetgeving niet meer gepraat mogen worden over seks, en moet trouw eerder gezien worden in termen van vertrouwen en respect.

De Italiaanse realiteit, weergegeven in vaak onbetrouwbare peilingen, leert dat 45 procent van de Italianen niet alleen met de eigen partner van bil gaat. Samen met de Fransen en de Duitsers bijten zij daarmee de Europese spits af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer