De voorraadkast van journaliste Sophie Allegaert.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorraadkast van journaliste Sophie Allegaert. © James Arthur

“Wijn en drank met minstens 10% alcohol kan je levenslang bewaren”: prof voedselveiligheid bekijkt de inhoud van onze voorraadkast

Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. De pasta en de rijst zijn halfleeg, en achteraan staat nog een pak suiker. En wanneer die doos paneermeel precies openging, weet geen mens meer. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en moet je dan de hele inhoud vervangen? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer weet raad.

19 reacties

  • Michael Steyaert

    2 jaar geleden
    De vermelding "houdbaar tot" betekent niet dat je het kan consumeren tot en met deze datum, maar wel tot en met de dag ervoor. Er is een duidelijk verschil in onze taal tussen "houdbaar tot" en "houdbaar tot en met", bij het laatste is de vermeldde datum inbegrepen.
  • Hilde Janssens

    2 jaar geleden
    Gewoon het FIFO-principe toepassen. Het oude vooraan en het nieuwe achteraan. En alles volgens soort sorteren. Als je kasten overzichtelijk zijn heb je nooit problemen.
  • Walter Lippens

    2 jaar geleden
    Als de datum overschreden is gaat het zonder pardon de vuilbak in.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Zelfs op Himalayazout van miljoenen jaren oud staat een vervaldatum. Zout is natuurlijk een uitzondering omdat het een anorganisch materiaal is, maar organische voeding blijft nooit eeuwig vers.
  • willem merken

    2 jaar geleden
    Het kan zijn dat het chemisch nog in orde is maar is het nog lekker?