Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Henk Deleu

Dennis is nu ook officieel Belgische storm, noodnummer 1722 geactiveerd

Voor de kust zijn gemiddelde windsnelheden van 9 Beaufort gemeten en dus is Dennis nu ook officieel een Belgische storm. Dat meldt weerman David Dehenauw op Twitter. Er worden rukwinden van 80 tot lokaal zelfs 100 kilometer per uur verwacht, voorzichtigheid is dus geboden. Het KMI heeft code geel afgekondigd; de FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende oproepen. 

30 reacties

  • Steve Van der Vekens

    4 jaar geleden
    Het is storm-achtig, afgewerkt met een vleugje lente-weer.
  • Henninckx Terry

    4 jaar geleden
    Dit is normaal weer,ben 73 en vroeger ook meegemaakt,maar dan werd daar niet zo over gezeverd op tv en internet,heb vroeger als ik 9 jaar was een overstroming door een dijkbreuk van de Dijle in Mechelen meegemaakt, dat was wat anders zenne, en de mensen moesten toen zelf opdraaien voor de schade !
  • Lieven Poulin

    4 jaar geleden
    Hier in Herent ook veel erger. Noodnummer overbelast. Brandweer kan niet volgen en na 5 uur wachten nog niemand opgedaagd. Plezant voor wie dakschade heeft en water ziet binnenstromen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    wat een storm. inde jaren 70-80-90 had je er 15 in een dozijn in het voorjaar van dit caliber. Die van vorige week kwam toen ook minstens 2x voor tussen januari en half maart. Ze kunnen het nogal opblazen. De enige reden waarom er zoveel bomen neergaan is door de afgelopen droogte die al wel bijna 7 jaar bezig is met dalend grondwater, maar als hoogtepunt 2018 wel de mokerhamer betekende voor de bomen. Minder stabiel en vaak rottend en doorvreten door kevers, gaan ze makkelijk om.
  • Gaston Foubert

    4 jaar geleden
    En 45 jaar geleden zag men het niet aankomen en was de schade niet te overzien. Nu kan iedereen zijn voorzorgen nemen.