Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Femicide moet apart misdrijf worden"

In amper drie jaar tijd zijn in ons land zeker 102 vrouwen om het leven gebracht. De Vrouwenraad roept op om van vrouwenmoord een apart misdrijf in de wet te maken. "Femicide maakt meer slachtoffers dan terrorisme", luidt het maandag in De Morgen. 

22 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Als mannelijke partners en expartners het daglicht niet gunnen aan hun vrouwelijke partner en expartner is dit een specifiek probleem als de aantallen van dood te hoog worden. Dat mannen elkaar uitmoorden ... dat doen ze in elke oorlog overal. Moet een vrouw met en zonder kinderen een partner bekijken als een mogelijke moordenaar ? Ik doe dat. Vele vrouwen doen dat!
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Dit is pure discriminatie, vrouwen vermoorden mag dus niet, mannen vermoorden is helemaal niet erg. Waarom dit onderscheid, iedere moord is even erg, of het nu om een man of een vrouw gaat. Zorg er beter voor dat het gerecht wat efficiënter gaat werken ipv van extra discriminaties in te voeren.
  • Benny De Keyzer

    4 jaar geleden
    Ik volg niet meer: de vrouwenraad wil dat mannen en vrouwen hetzelfde behandeld worden, maar nu wil diezelfde vrouwenraad dat een moord op een vrouw een apart misdrijf in de wet wordt omdat ze... euh... toch willen dat vrouwen en mannen anders behandeld worden? Wat is het nu? Weten die vrouwen wel wat ze willen?
  • Pako Dvorzak

    4 jaar geleden
    Een moord is een moord, dat femicide debat is weer maar eens bewijs dat feminisme een beroep is geworden, altijd dat net iets meer positieve discriminatie proberen uit de citroen te persen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Eerst willen ze gelijkheid, nu willen ze weer wat aparts. Waarom zou een man doden anders moeten worden bekeken als een vrouw doden? De tijd van "het zwakke geslacht" is toch voorbij?