Met dit lied van Hooverphonic gaan we naar Eurovisiesongfestival

© Photo News

Hooverphonic liet vanochtend voor het eerst hun lied ‘Release Me’, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020, horen tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM. In mei zal Hooverphonic ons land vertegenwoordigen in Rotterdam.

lto

Met ‘Release me’, een nummer over het aanvaarden van afscheid nemen, gaat Hooverphonic ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een lied met hoog James Bond-gehalte dat meteen doet denken aan het vroegere werk van de band.

“Mooi maar niet catchy genoeg”

Maar sinds de release van het lied vanochtend, verschijnt op sociale media heel wat kritiek op het lied. “Flauw, zwak nummer, niet genoeg pit”, staat er onder andere te lezen. Vele luisteraars vrezen dat België met ‘Release me’ geen kans maken op een eerste plaats. Anderen vinden het lied dan weer “mooi in zijn eenvoud”.

41 landen doen mee aan het Eurovisiesongfestival. Midden mei trekt Hooverphonic naar het Songfestival, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden. Op 12 mei, tijdens de eerste halve finale, moet België het onder andere opnemen tegen Australië, Ierland, Noorwegen, Zweden en Oekraïne. Als Hooverphonic een plaatsje kan veroveren in de top tien, mag de groep op zaterdag 16 mei deelnemen aan de finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen