De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian.
Volledig scherm
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian. © AFP

Europa en Verenigd Koninkrijk “gaan elkaar verscheuren” in post-brexitgesprekken, voorspelt Frankrijk

De Britten en de 27 overblijvende EU-lidstaten zullen de komende maanden bijzonder zware onderhandelingen moeten voeren, en de deadline van eind dit jaar voor een nieuw handelsakkoord is wellicht te optimistisch. Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zullen beide blokken elkaar zelfs “verscheuren”. 

13 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Jan Bergers : het krakeel kan er zijn, maar 's nachts zitten de Engelsen, de Ieren en de Schotten allemaal op stok en geven geen kik. En als het moet, samen met de Fransen.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    En daarna Bart Verbeeck ? Of dacht je dat alle zorgen dan van de baan zijn ? Zeker voor België. Waar de separatistische politieke partijen wijselijk over zwijgen is voor wat er dan in de plaats zal komen. De vooruitzichten : een staatsschuld die d3 leuze heeft : The sky is the limit. Politieke impasses die zich opvolgen in sneltreinvaart. EU subsidies (7 miljard) die we zelf zullen moeten opbrengen ? Mooie vooruitzichten, niet ?
  • fred azaert

    4 jaar geleden
    als ze er niet uitkomen, kunnen ze nog altijd dhr. Magnette inschakelen om tot een constructieve oplossing te komen grts Fred Azaert
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Waarom zou de UK moeten tevreden zijn met met een slechter handelsakkoord dan bvb Canada ? Dat velen in de EU uit zijn op wraak is wel duidelijk. Net zoals bij de brexit hoor je dezelfde arrogantie bij deze onderhandelingen. Uiteindelijk zal de EU weerom in eigen voet schieten.
  • Jan Berges

    4 jaar geleden
    Bart, de EU uiteen ??? …… laat mij niet lachen. Waarschijnlijk bedoel je het VK uiteen, EU is een sterk economish blok. VK is in een staat van verval, Schotland wilt er uit en Noord Ierland is dank zij de overwinning van SinnFein in Ierland en in Noord Ierland, kort bij een nieuw referendum om het VK te verlaten. 60% will een deel zijn van Ierland. EU uiteen hahahahaha , zeer grappig.