Direct naar artikelinhoud
Federale formatieUpdate

Magnette roept Geens en De Wever op tot ‘een beetje niveau’

PS-voorzitter Paul MagnetteBeeld BELGA

PS-voorzitter Paul Magnette roept Koen Geens (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) op om te stoppen met de persoonlijke aanvallen van de laatste dagen. ‘Dergelijke houding helpt niet om oplossingen te vinden’, zegt Magnette op Twitter.

De voorbije dagen regende het aanvallen over en weer in de Wetstraat. PS-voorzitter Paul Magnette kelderde paars-geel door een veto uit te spreken tegen N-VA. Daarop verweet voormalig koninklijk opdrachthouder Koen Geens Magnette met zijn “ezelsstamp” de zaken te bemoeilijken.

Gisteren riep N-VA-voorzitter Bart De Wever de Vlaamse partijen dan weer op om samen front te vormen en de Franstaligen zo duidelijk te maken dat er tussen hen  geen wig te drijven valt.

Twitter bericht wordt geladen...

Magnette roept Geens en De Wever nu op om opnieuw de rust op te zoeken. “De voorbije dagen verspreidden Koen Geens en Bart De Wever onwaarheden en persoonlijke aanvallen. Ik nodig hen uit om een beetje niveau te behouden”, klinkt het op Twitter. Magnette vraagt de twee om zich boven die kleine aanvallen te plaatsen. “Dergelijke houding helpt niet om oplossingen te vinden”, besluit hij.

‘Saboteur’

Heel wat andere politici zien echter net in Magnette zelf de aanstoker.  “Ik mis het staatsmanschap dat we bij de PS hebben gekend onder Di Rupo. Magnette gedraagt zich als een saboteur van het systeem en als de objectieve bondgenoot van separatisten”, zei Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) in De Ochtend op Radio 1.