Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Francken: “Vivaldi-coalitie is de perfecte partituur voor het einde van België”

Een Vivaldi-coalitie, een coalitie met socialisten, liberalen, groenen en de CD&V, is "de perfecte partituur voor het einde van België". Dat heeft gewezen N-VA-staatssecretaris Theo Francken vandaag gezegd op de RTBF-radio.

56 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    @ Charlotte De Greef. Uw analyse was bijna juist, tenminste 100 jaar geleden. Toen spuwde de Vlaamse burgerij op de gewone Vlaming. De Franstaligen van toen die de Vlamingen uitbuitten woonden in Gent, Antwerpen en Brussel en waren gewoon Vlamingen die Frans spraken. Vlaanderen is al lang de economische grootmacht. Vlamingen hebben al lang een hoger inkomen dan de Walen. Sommige mensen hier zouden beter eerst hun kennis bijspijkeren ipv populistische nonsens te prediken.
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    Francken het zou u sieren als u zweeg. Nva is uit dec egering gestapt om twee zaken om UW kop te redden in de Visa affaire en omdat ze wisten wat een tekort er aan kwam. In 2016 beloofde jullie en ik heb jullie ooit geloofd een begroting in evenwicht nu zegt uw voorzitter dat hij opnieuw 15 jaar nodig heeft voor een evenwicht, na een extra schuld van 60 miljard op 4 jaar en een tekort van 12 miljard. Maar zelf gaan jullie maandelijksnlangs de kassa Wever zelfs 350.000 per jaar en wij?
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Het spijtige van u partij is, hadden ze bij de vorige verkiezingen hun verkiezingsbelofte uitgevoerd, dan hadden jullie nu goed gestaan. De Vlaming geloofde erin. Maar niet 1 van die belofte heb ik gezien. En dit alleen om in de regering te komen en mee te heulen met de andere partijen. Daarom die afstraffing bij deze verkiezingen. Jullie hebben de kans gehad en ik weet niet of het jullie nog eens gaat lukken.
  • J-P Deman

    4 jaar geleden
    Wat de toekomst brengt weet ik niet maar wat ik wel weet is dat sinds nva goedgelovigen weet te bekoren het bergaf gaat met België.
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Zegt de man die als er een probleem opduikt gaat lopen.Al zeven of acht jaar zeg ik dat de Theo een tweezak is en ik kan het weten.