Coolblue opent nieuwe winkels in België

De Nederlandse webwinkel Coolblue opent dit jaar drie nieuwe winkels in ons land, in Brussel en Wallonië. Dat zegt het bedrijf in de marge van de jaarresultaten.

Coolblue zag zijn omzet in 2019 met 130 miljoen euro stijgen naar 1,5 miljard euro. Een kwart van de omzet, 370 miljoen euro, werd in België gedraaid. Dat is 23 miljoen meer dan een jaar eerder. In Nederland groeide de omzet in 2019 sneller dan in België. ‘Maar België groeit ook heel goed. We zijn fier op onze resultaten’, zegt Camille Depuydt, manager van Coolblue België.

De webwinkel is ook met 12 bakstenen winkels actief in Nederland en België. In ons land telt Coolblue er voorlopig drie: in Zaventem, Antwerpen en Gent. Die laatste is een Coolblue XXL, waar klanten meer dan 1.000 producten kunnen uitproberen. ‘Mensen willen producten kunnen testen. In de winkels kunnen ook bestellingen worden afgehaald en producten geruild of hersteld’, legt Depuydt uit. ‘We merken ook dat er in een regio met fysieke winkels meer omzet is, ook online’.

Grootste

In 2020 komen er drie winkels bij in België. Dit voorjaar opent Coolblue een XXL-winkel in Brussel, op de Louizalaan. ‘Het wordt de grootste Coolblue-winkel van Nederland en België’, zegt Depuydt. Coolblue is voor die winkel overigens op zoek naar 50 medewerkers. ‘We zoeken meertalige profielen. Mensen die Frans en Nederlands, of Frans en Engels spreken.’ In totaal wil Coolblue dit jaar 150 mensen aanwerven in België.

Wallonië krijgt ook twee fysieke winkels. Waar precies is nog niet bekend. De investering kadert in de plannen van de online retailer om sterker in te zetten op de Franstalige markt in ons land. Ook de eigen bezorgdienst met de fiets en de eigen bezorg- en installatiedienst in witgoed en televisies worden verder uitgerold in Brussel en Wallonië.

Coolblue, dat al langer actief is in Vlaanderen, is sinds 2017 actief in Franstalig België, en is nu “volledig tweetalig”, maakt de online retailer zich sterk.

Meer