De fiets wint aan populariteit. Iets meer dan de helft (51 procent) van de Belgen gebruikte het afgelopen jaar de fiets. De auto blijft wel het populairste vervoersmiddel.
Volledig scherm
De fiets wint aan populariteit. Iets meer dan de helft (51 procent) van de Belgen gebruikte het afgelopen jaar de fiets. De auto blijft wel het populairste vervoersmiddel. © Shutterstock

Een op de 5 Vlamingen reed afgelopen jaar met elektrische fiets, meerderheid voorstander nultolerantie alcohol

De fiets wint aan populariteit. Iets meer dan de helft (51 procent) van de Belgen gebruikte het afgelopen jaar de fiets. Bij de vorige jaarlijkse enquête van Verkeersveiligheidsintituut Vias was dit 47 procent. Dat leert de achtste jaarlijkse Nationale VerkeersONveiligheidsenquête, waarvoor een representatief staal van 6.000 Belgen werd bevraagd. Zeker de elektrische fiets zet zijn opmars in ons land verder. Uit de enquête blijkt ook een meerderheid voorstander van nultolerantie voor alcohol in het verkeer.

7 reacties

  • WILLY MESKENS

    4 jaar geleden
    weet dan ook nultolerantie is voor iedere weggebruiker dus ook voor fietsers en voetgangers ,staat in wegcode.Nu is het precies of alleen chauffeurs niet mogen drinken.
  • Freddy De Vos

    4 jaar geleden
    Elke bestuurder zou nultolerantie moeten hebben! Onze wet is veel te soepel en de boetes zijn peanuts. Elk jaar sterven honderden mensen in het verkeer en men doet er niks aan!
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Verbod en regeltjes komen er weer aan in Belgie maar worden enkel gecontroleerd in Vlaanderen
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Dan zal ik wel weer de uitzondering zijn maar een heleboel mensen die (en het zijn geen marginalen maar eerder hoog opgeleid) absoluut geen voorstander van meer trajectcontroles en flitspalen. Tegen iedere uitbreiding van zone 30.Rond een school en tijden schooluren ok. Maar we rijden doorgaans niet meer met een paard en kar. Geen kilometerheffing, we betalen al genoeg. De 0.5 pro mile tollerantie moet blijven, daarom !
  • Guy Verstraeten

    4 jaar geleden
    Moeilijk voorstelbaar dat de Vlaming zit te wachten op meer controles , meer verboden, meer straffen enz. Dit soort enquêtes wordt wellicht uitgevoerd door lobbygroepen die deze maatregelen zelf willen doordrukken. Onder het mom van "de Vlaming wil" , tracht men dit dan ingang in de politiek te doen vinden en de Vlaming dit op te dringen. Vlaming let op uw vrijheid!