Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Nieuw antibioticum ontdekt tegen ‘superbacterie’

Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben een nieuw molecuul ontdekt dat ‘superbacteriën’ kan doden die ongevoelig zijn voor traditionele antibiotica. Het gaat om een lang verwachte doorbraak.

7 reacties

  • albert verbiest

    4 jaar geleden
    Laat ons hopen dat alles goed komt en dat het antibiotica voor alle mensen betaalbaar en beschikbaar word.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Er bestaan gelukkig nog heel slimme mensen op deze planeet, spijtig dat er ook poenscheppers bestaan die heel die boel verzieken en waarvoor mensenlevens totaal niets betekenen.
  • Robert Soeloo

    4 jaar geleden
    En nu gaat MIT de honderden miljoenen uitgeven die het kost om hier een geneesmiddel van te maken? Met het risico dat het faalt om een of andere reden... Nee. Ze zullen proberen het patent te verkopen aan big farma.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    hopelijk gaan ze dat antibioticum niet aan iedereen voorschrijven zonder dat het klinisch bewezen is dat het het enige is dat werkt. Dat duurt 48 uur. 1 dag om het beestje te isoleren en dan nog een dag om te zien of het ook werkt (antibiogram). Zelf nog meegemaakt dat een patiënte 4 verschillende antibiotica moest nemen voor een blaasontsteking omdat er resistentie was.
  • Pierre Vanden Meersschaut

    4 jaar geleden
    MIT en Harvard zijn de absolute top in onderzoek. Het zoeken en vinden van een molecule die een uitzonderlijke infectie zoals deze van de super bacterie gelukkiglijk is kan niet enkel overgelaten worden aan de farma industrie, simpel omdat onderzoek fortuinen kost en omdat de markt voor zeldzame aandoeningen voor niet lucratief genoeg is.