Rutger Lievens
Volledig scherm
© Rutger Lievens

HERLEES. Premier Wilmès scherp voor joodse karikaturen op Aalst Carnaval, burgemeester noemt reactie “wereldvreemd”

In de carnavalstoet van Aalst duiken verschillende verwijzingen op naar de heisa rond de praalwagen met joodse karikaturen van vorig jaar, wat in hier en daar op felle kritiek kan rekenen. Zo wordt op Twitter al uitgehaald naar het Belgische “haatfeest” en is premier Sophie Wilmès, zelf van Joodse afkomst, bijzonder scherp voor de joodse kostuums. Intussen volgt ook de internationale pers de stoet in Aalst op de voet, na de hetze van vorig jaar. 

372 reacties

  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Er zijn andere en dringender zaken om zich druk om te maken , zoals begroting , regering , voorzorgen nemen voor de op komst zijnde corona crisis , ................maar ach voor geld danst de beer zeker .
  • Jan Lambert

    4 jaar geleden
    Carnaval in Aalst is een middeleeuws schouwspel , waar alle realiteit ontbreekt. Echt niet meer van deze tijd. Niet meer dan een zuippartij. Kijk eens naar Rio of echte carnavalsfeesten, das pas een mooi feest en zonder anderen uit te lachen! Ik ben geen Jood voor alle duidelijkheid. Wat onze premier nu weer doet is ook niet nodig. Geen olie maar benzine op get vuur gooien.
  • Johan Meulenbergs

    4 jaar geleden
    Dat dat mens is gewoon doet, heeft die echt niks anders te doen .. carnaval = carnaval en daarmee basta!!
  • Marc LInden

    4 jaar geleden
    nu weet iedereen waarom Duitstalige gemeenschap in België achteruitgesteld wordt. MR en Ovld heeft teveel uitverkoren bloed inde aderen.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Ze zou haar beter om haar dieprode cijfers bekommeren. De volgende verkiezingen zal het echte carnaval starten, en is het gedaan met lachen..