© JHS

Extra waakzaamheid op kerstmarkt in Antwerpen

De Antwerpse politie volgde de situatie in Berlijn maandagavond van kortbij op.

“Onmiddellijk na het incident hebben we onze ploegen en de militairen op de kerstmarkt opgeroepen extra alert te zijn”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns.

sare, cka, jcd

Verschillende politie-eenheden, bij wie ook enkele in radicalisering gespecialiseerde politiemensen, werden naar de omgeving van de kerstmarkt gestuurd. Ook de komende dagen zal de bewaking aan de kerstmarkt verhoogd blijven.

“We zijn georganiseerd”, aldus Bruyns. “Er zullen de komende dagen nog gepaste maatregelen worden getroffen.” Het dreigingsniveau voor de kerstmarkt in Antwerpen blijft ongewijzigd. Dat staat op niveau 3 zoals voor de meeste evenementen waar veel volk op afkomt het geval is.

Ook in Brussel en Gent wordt de waakzaamheid verhoogd, al is het er onmogelijk voor een vrachtwagen om het parcours op te rijden. Binnenlandse Zaken bevestigt dat het op dit moment aan de gemeentes zelf is om de maatregelen al dan niet aan te passen.

“Het OCAD volgt de ontwikkelingen op de minuut op. Specifiek voor kerstmarkten worden ook aparte risicoanalyses gemaakt”, zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van Jan Jambon. “Op dit moment is er geen concrete link tussen de aanslag in Berlijn en België. We zitten al op dreigingsniveau 3 en op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat dat niveau moet verhogen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER