Lange file op Antwerpse ring door olieverlies na ongeval in Kennedytunnel

© Pol De Wilde - VUM

Op de Antwerpse ring richting Gent en de daar aankomende snelwegen staan maandagmiddag lange files door een ongeval in de Kennedytunnel. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen, een bestelwagen en een personenwagen raakten er betrokken in een al bij al onschuldige kop-staartbotsing, maar door olieverlies van een van de voertuigen was een hele tijd slechts één rijstrook beschikbaar.

jvh

Hoewel het krokusvakantie is, zorgt het ongeval voor hinder over de hele lengte van de Antwerpse ring en tot Ranst op de E313. “Een vakantieperiode betekent vaak minder verkeer tijdens de spits, maar meer doorheen de dag”, stelt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

De Liefkenshoektunnel werd tijdelijk tolvrij gemaakt richting Gent om de R1 wat te ontlasten. Na meer dan een uur was het oliespoor verwijderd, maar het zal mede door het regenweer allicht nog een tijd duren voor de files opgelost raken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen