Reizigers op Schiphol dragen een mondmasker. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) benadrukt dat enkel zieke mensen of hulpverleners die met zieke mensen werken, die horen te dragen.
Volledig scherm
Reizigers op Schiphol dragen een mondmasker. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) benadrukt dat enkel zieke mensen of hulpverleners die met zieke mensen werken, die horen te dragen. © ANP

24 vragen over corona beantwoord: lopen zwangere vrouwen meer risico? En wat na de krokusvakantie?

Maandag deden we op HLN.be een oproep: “Heeft u nog vragen over het coronavirus?” De respons was overweldigend: intussen kregen we ruim 10.000 vragen voorgeschoteld. Uit de meest gestelde vragen hebben wij al deze selectie gemaakt. Hieronder vindt u de antwoorden die de experts ons gaven.

12 reacties

  • Tine Dauw

    3 jaar geleden
    Wat als je op reis bent en in die periode je uitnodiging om je te laten vaccineren in de brievenbus zit waardoor je de vaccinatie afspraak mist?
  • Alexandra Leica

    4 jaar geleden
    Hoe zit het met de jobstudenten? Vele hebben geen werk in de zomervakantie door corona.
  • Miep van der Roest

    4 jaar geleden
    Moet je in quarantaine wanneer je uit Spanje komt met het vliegtuig??
  • Ronn Van Cauwenberge

    4 jaar geleden
    Ik heb gisteravond naar de speciale Vtm-nieuwsuitzending gekeken en ben op mijn honger blijven zitten. Op belangrijke vragen werd er door een bepaald individu gewoon naast de kwestie geantwoord. Ik heb dan maar naar een programma vd Telegraaf gekeken en daar werd door de presentator en viroloog Ab Oosterhaus alles klaar en duidelijk uitgelegd en dit in 17 minuten. Zeer professioneel, zo simpel kan het zijn.
  • Wendy Dutré

    4 jaar geleden
    Zijn er ook gevaren voor huisdieren die buitenkomen?