Erdogan en Poetin bij een eerdere ontmoeting.
Volledig scherm
Erdogan en Poetin bij een eerdere ontmoeting. © -/Kremlin/dpa

Poetin wil Erdogan niet ontmoeten op top over geweld in Syrië

BuitenlandDe Russische president Vladimir Poetin is niet van plan om zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan te ontmoeten op 5 maart. Hij heeft dan andere werkgerelateerde plannen, zei zijn woordvoerder Dmitry Peskov aan het Russische persagentschap Interfax. Hij tempert zo de verwachtingen rond een Syrië-top, die Erdogan had aangekondigd.

7 reacties

  • Tim Huybregts

    2 jaar geleden
    De meerderheid vind Erdogan en zijn regime niet door de beugel kunnen, ..de NAVO trotseren om zijn standpunten kracht bij te zetten?
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Nu zal Erdogan algauw beseffen dat Rusland een maatje te groot is en als hij perse een oorlog wil starten zonder overleg met de VN dat hij die oorlog alleen mag afwerken. Benieuwd waar al die vlaggen zwaaiende strijders en zelfverklaarde Turkse helden die hier anders graag kabaal maken met hun verkiezingen nu zitten? Zich in grote getale al aan het klaarmaken om te vertrekken en hun super leider te helpen zoals ze zo graag roepen of zijn ze plots weer Belg en zitten ze liever stil thuis nu...
  • joseph verbeke

    4 jaar geleden
    Poetin heeft het door gekregen welk vlees hij in zijn kuip kreeg.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    De mooie vriendschap is over en Valentijn is juist voorbij, dan maar terug op zijn knietjes naar Europa toe om te vragen of ze nog met hem willen spelen.
  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Er is in het Westen heel veel kritiek op Erdogan maar over oorlogsmisdadiger Poetin hoor je weinig of niets.