Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Helft Belgische werknemers ontevreden over sfeer op het werk

Werknemers hechten veel belang aan hoe ze zich voelen op het werk, maar in de praktijk blijft slechts 1 op de 2 werknemers tevreden met de werksfeer. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van Mensura, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, naar aanleiding van Complimentendag vandaag. Door een compliment te geven kan je immers de eerste stap zetten richting een betere sfeer op het werk. Al blijkt dat niet voldoende en moet er structureel gekeken worden hoe de werksfeer geoptimaliseerd kan worden.

8 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Als je in een niet-knelpuntberoep zit in een kleine of middelgrote kmo, liefst nog een familiebedrijf dat recent is overgenomen door de incompetente kinderen van de oprichter, waar de goeie ouwe patronmentaliteit uit de vorige eeuw is blijven hangen, dan ben je zwaar de klos. Hard werken, laag loon, geen voordelen, zwijgen en luisteren en alle grillen, hoe onredelijk ook, ondergaan of ze pesten je buiten. En zo zijn er nog veel bedrijven, veel meer dan je zou denken.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Het is een tendens die niet enkel op het werk doorgang vindt, de wereld wordt steeds sterieler en zuurder, een wereld van moeten en niet mogen, het opgestoken vingertje regeert.
  • saar Caron

    4 jaar geleden
    Aan de ene kant wapperen met dat je er niet toe doet en "de pas op hoor want" sfeer envan tegelijk niet snappen dat de nieuwe en jongere werknemers dan vertrekken. Ach wat een illusie dat het er toe doet wat de werknemers voelen. Make money fast!
  • Nick Mees

    4 jaar geleden
    Ik kan nog wel een adres geven waar je kan filmen en vervolgens de vraag stellen: wat is hier in hemelsnaam aan de hand?
  • Vanessa Huysmans

    4 jaar geleden
    Totaal mee eens. Werksfeer, steun collega's al dan niet ontmoedigd door regels v d werkgever, waardering werkoversten, motivatie, kunnen ventilleren...ik heb het de laatste jaren gemist met zn gevolg...tijd voor verandering tot het goed zit..1 leven en dat wil ik positief benutten zeker met n job waar ik de zeker de helft v mijn leven vertoef. Laat geld of ancciëniteit niet de belangrijkste drijfveer zijn in je job maar wel je welzijn en welbevinden in he job als mens!