© Gil Plaquet

Controles tegen overlast in Mechelse stations leveren vooral drugs op

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vorige zaterdag uitgebreide controleacties gehouden op gebruikers van het openbaar vervoer in het station Nekkerspoel en in het centraal station. Er liepen vooral drugsbezitters tegen de lamp.

De actie in de stations was in hoofdzaak gericht tegen overlast, rondtrekkende daderbendes en drugsdelicten. De politie heeft meer dan duizend personen gecontroleerd. Ze kregen daarbij de hulp van een drugshondenbegeleider van de federale politie en ook van medewerkers van Securail, de veiligheidsdienst van de spoorwegen.

De drugshond heeft bij de actie 39 personen positief aangeduid. Zeventien onder hen waren in het bezit van cannabis, hasj en cocaïne. Een man was in het bezit van cocaïne die bestemd was voor verkoop. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. Alle drugs die werd aangetroffen, werd in beslag genomen. Ook waren 25 personen gekend voor eerder gepleegde feiten.

Tijdens de controle zijn ook nog twee personen opgepakt die geseind stonden in een gerechtelijk dossier. Twee andere mannen verblijven illegaal in ons land en werden overgedragen aan de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

Ten slotte heeft de politie nog twee processen-verbaal opgemaakt tegen twee mannen omdat ze respectievelijk een luchtdrukpistool en een mes op zak hadden. Op verboden wapendracht staan correctionele straffen. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER