Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © -/Kremlin/dpa

Erdogan en Poetin ontmoeten elkaar deze week wegens escalerend conflict in Syrië, Erdogan hoopt op staakt-het-vuren

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan trekt donderdag naar Rusland. Hij zal er met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin spreken over de escalerende spanningen in het noordwesten van Syrië. In dat gebied voert Turkije een offensief tegen Damascus, Rusland is dan weer een van de belangrijkste bondgenoten van de Syrische overheid. Erdogan hoopt dat hij met Poetin tot een staakt-het-vuren kan komen. Rusland heeft Turkije intussen gewaarschuwd om geen militaire vluchten uit te voeren boven de provincie Idlib. 

15 reacties

  • Patrick Dewael

    4 jaar geleden
    @Seyma,Rusland is daar op vraag van Syrië, Turkije bezet Syrisch gebied. Er werd miljarden betaald aan Turkije om de vluchtelingen op te vangen en als het geld binnen is zetten ze de poort open om steun af te dwingen bij EU en Navo. Ik hoop dat EU nu een gelijkaardig bedrag aan Griekenland geeft om de grens te verdedigen.
  • vangeel guido

    4 jaar geleden
    Mogen deze heren wel de handen schudden?
  • nico raemdonck

    4 jaar geleden
    De miljarden zijn binnen , hij kan t gebruiken om de vluchtelingen mee te bewapenen...arm Europa
  • Therese Van Moere

    4 jaar geleden
    2 dictators die gaan praten over een derde dictator wat moet daar van komen niets goed natuurlijk
  • Tom Kenens

    4 jaar geleden
    Ik geef als vlaming en realist Seyma gelijk. Turkije vangt al bijna even veel mensen op dan de helft van de Belgische bevolking. Dit is bewonderenswaardig, want het zijn er liefst 4 miljoen. Hij is zeker geen dictator, en ik schaam me als vlaming om zoveel haat dragende reacties naar Turkije toe.