Wout van Aert, Jakob Fuglsang en Julian Alaphilippe, vorig jaar in de Strade Bianche.
Volledig scherm
Wout van Aert, Jakob Fuglsang en Julian Alaphilippe, vorig jaar in de Strade Bianche. © Photo News

Corona zet alles op de helling: een maand lang geen voetbal en koers in Italië?

SportItalië schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen corona. Een ministeriële werkgroep stelt aan premier Conte voor om alle (sport-) manifestaties gedurende dertig dagen te verbieden. Dat zou betekenen dat er in maart niet wordt gekoerst en gevoetbald. EF Pro Cycling, de Amerikaanse ploeg van Sep Vanmarcke, wacht de beslissing niet af en vraagt in een brief aan de UCI om vrijgesteld te worden van deelname aan de Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en Milano-Sanremo. 

16 reacties

  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    gezondheid gaat voorop. Juiste beslissing, het is toch maar van korte duur. dus even geduld.
  • Jos Vanhout

    4 jaar geleden
    Belachelijker kan haast niet meer.
  • Erwin Lauwens

    4 jaar geleden
    De koersen zullen afgelast worden want de UCI heeft niet zoveel macht als de Uefa. De Europese voetbalwedstrijden zullen wel doorgaan of gaat men Inter en Juve een forfaitnederlaag aanrekenen? De matchen uitstellen: geen datums meer vrij want het EK komt eraan. Laten doorgaan? Veel heisa om een virus dat ontsnapt is uit een of ander Chinees labo en nu de wereld rondgaat. Als het in de VS komt moet men die voorverkiezingen ook maar opschorten gezien de leeftijd van de kandidaten.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Het is niet dat met het weg vallen van de sport evenementen de economie in gevaar komt of dat er geen eten meer in de rekken zou liggen. Dus is er ook maar het kleinste risico. Is tijdelijk opschorten van zulke dingen heel normaal.
  • Hendrik Weckseler

    4 jaar geleden
    Er word feel overdreven ook in de media over het Corona virus mensen schrik aanjagen voor griep elk jaar en elke keer je griep krijgt is het een nieuwe griep en epidemie nu let Corona word iedereen de kast opgejaagd terwijl net als met griep de risicogroepen hetzelfde zijn oudere en zwakkere mensen al de rest moet gewoon uitzieken het zit trouwens al in de lucht dus tegenhouden kan niet meer maatregelen of niet