Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en premier Sophie Wilmès (MR) nemen deel aan het overlegcomité van de federale en regionale regeringen om eventuele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te bespreken.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en premier Sophie Wilmès (MR) nemen deel aan het overlegcomité van de federale en regionale regeringen om eventuele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te bespreken. © Photo News

Dit is waarom overheid niet zegt waar coronapatiënten wonen

Bij onze noorderburen wordt dagelijks een update gegeven van het aantal coronapatiënten per gemeente. In ons land wordt hierover zeer vaag gecommuniceerd en hooguit meegedeeld in welke regio (Brussel, Vlaanderen of Wallonië) de besmette landgenoten wonen. Hoe komt dat?

32 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Tja, wij doen alles verschillend van wat anderen misschien goed doen. Het resultaat is dat Nederland 14 miljard overschot heeft en Belgie 14 miljard tekort op de begroting. Soms kan je beter eens over de muur kijken wat beter is, dan gewoon alles direkt af te wijzen.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Natuurlijk moeten ze de identiteit niet bekendmaken, maar waarom niet zeggen in welke gemeentes er coronagevallen zijn? Dan kunnen "kwetsbare" mensen tenminste weloverwogen beslissen of ze een tijd binnen blijven.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Tom De Backer, helemaal mee eens. Reizen duurder maken, wie thuis blijft moet niet mee betalen voor hun luxeproblemen. Maar de beginnen ze te tieren, kansarmen moet ook op kunnen gaan. Ik ben één keer op reis geweest en een opgeruid huis en een mooie tuin geeft mij meer voldoening en kost mij veel minder, je kan elke euro maar één keer uitgeven en na veertien dagen reizen zijn de centen op en de klagers en zagers worden wakker
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Sommige verstandige mensen hebben a la minute hun reis geannuleerd en het verlies erbij genomen maar degenen die nu ziek zijn omdat ze hun pleziertje niet wilden opgeven of verlies van het geld niet konden slikken hebben het zelf gezocht en als ze hun omgeving besmetten en daar vallen doden dan is het maar normaal dat er wrijving zal ontstaan en een woordje mag gewisseld worden.
  • Werner Burgerhout

    4 jaar geleden
    Zeer goed beslissing, Dit vermijdt ongepast gedrag van anderen en reporters.