Lidl zet in op vegan en vegetarisch aanbod: Belg eet steeds minder vlees
Bij Lidl ligt tegenwoordig ‘Next Level Meat’ in de rekken, een eigen gloednieuw assortiment met burgers en gehakt zonder vlees. Dankzij tarwe-, soja-eiwitten, champignons en erwten komen de plantaardige producten heel dicht in de buurt van het uiterlijk, de textuur en de smaak van vlees. De supermarktketen speelt met het nieuwe assortiment in op de populariteit van vegetarische en veganistische alternatieven: de verkoop van dat aanbod steeg met 60% in drie jaar.
De Belg eet 8,8 procent minder vlees dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. In 2018 consumeerde de Belg zo’n 75,2 kilogram vlees, terwijl dat in 2010 nog 82,4 kilogram was.
We hebben er dan ook steeds minder problemen mee om onze eiwitten van dierlijke oorsprong uit plantaardige producten te halen. Of: de productie van vlees daalt, terwijl het aanbod van plantaardig voedsel stijgt. Ook Lidl ziet die verschuiving: zo steeg het aanbod van vegetarische en veganistische alternatieven in drie jaar tijd liefst met 60%.
Betaalbaar
De supermarktketen speelt nog verder op de trend in door zijn aanbod uit te breiden met vleesloze burgers en gehakt. Door champignons, soja, erwten en tarwe-eiwitten komen de burgers en het gehakt in de buurt van het uiterlijk, de textuur en de smaak van vlees. Lidl wil die alternatieven voor iedereen betaalbaar maken. Daarnaast breiden ze ook hun ‘My Best Veggie’-assortiment fors uit, dat doen ze met broccoli- en bloemkoolburgers, quinoaburgers en rode bietenburgers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”