Een passant met mondmasker in Tokio.
Volledig scherm
Een passant met mondmasker in Tokio. © REUTERS

Europese beurzen duiken diep in het rood bij opening in het spoor van Nikkei en Wall Street

Na de forse verliesbeurt op Wall Street gisteren, krijgen de Europese aandelenbeurzen eveneens een stevige tik. De bel20 is 2 procent lager van start gegaan. Ook de Japanse aandelenbeurs sloot eerder al met flinke verliezen, net zoals andere Aziatische beurzen. Beleggers blijven bezorgd over de economische impact van het nieuwe coronavirus, dat zich steeds verder lijkt te verspreiden in Japan en de rest van de wereld. Vooral luchtvaartmaatschappijen krijgen klappen.

6 reacties

  • Geert Van de Moortele

    4 jaar geleden
    De beurs is de enige manier om jouw spaargeld te doen renderen op korte termijn.Anders koop je beter onroerend goed.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Voor wie de eerste regel van de goede belegger respecteert, beleg enkel met geld dat je op korte of middellange termijn niet zult nodig hebben, is dit niet meer dan een opportuniteit om bij te kopen, en dan rustig af te wachten tot het overwaait. Want dat gebeurt altijd.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    @ Patrick. Ik vrees dat het anders gaat aflopen dan in 2008. De bubbel is nu veel groter dan toen met dank aan Q1+2+3 en 'not QE'. Nu zijn de schulden bubbels overal tegelijk en dat is wat het nu veel erger maakt. Centrale banken kunnen deze bubbel niet meer financieren met klassieke methodes (die zijn opgebruikt). Corona heeft er niet veel mee te maken, het is enkel een excuus voor een reset (SDR?).
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    4 jaar geleden
    Prima voor de mensen die toch niet veel geld hebben, en voor ons milieu en leefomgeving, veel minder vervuiling en meer locale economie. Goed zo covid 19.
  • Freddy Van de Velde

    4 jaar geleden
    Corona is de perfecte uitvlucht om de opgeblazen zeepbel beurzen weer op hun plaats te zetten .