Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © BELGA

Viroloog Marc Van Ranst ontraadt reizen naar getroffen gebieden in Italië

FOD Buitenlandse Zaken adviseert Belgische toeristen in de getroffen regio’s in Italië momenteel om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen, en/of de instructies op de site van het Italiaans Ministerie van Volksgezondheid. Viroloog Marc Van Ranst raadt reizigers af om op vakantie te gaan naar de getroffen gebieden Italië. “Italië is een hotspot van coronabesmettingen op dit moment”, zegt hij aan onze redactie.

19 reacties

  • Wim Van Hoof-Segers

    4 jaar geleden
    Neem een voorbeeld aan Trump. Grenzen dicht.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    De logica zelf.
  • Michel DEVOS

    4 jaar geleden
    In welke gemeenten zijn corona vastgesteld? Indien er in de omgeving is zullen we ons trachten veel beter te beschermen!
  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Wanneer je als overheid weet dat je niet voorbereid bent en er o.a. maar een beperkte hoeveelheid aan mondmaskers, beschermkledij, labo-wissers en chemisch stoffen nodig om corona-labotesten uit te voeren, is evenals onvoldoende medische isolatie-voorzieningen met nodig personeel voor het afnemen van de corona-test. En je wil gelijk de economie niet schaden. En dus niemand die terugkwam uit risicogebied zoals Italië in quarantaine zetten én testen, dan kom je aan deze onlogica en onkunde
  • henri savelkoul

    4 jaar geleden
    Van Ranst wordt ook wakker wat Jan met de pet reeds weken verteld daarmee komt hij nu