Vandalen vernielen kerstbomen van winkeliers

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een groepje vandalen heeft tijdens de nacht van maandag op dinsdag een spoor van vernieling achtergelaten in de Stationsstraat. Ze beschadigden onder meer twaalf versierde kerstbomen van de winkeliers. De politie spoort de daders op.

Bert Foubert

Carlos Foubert van Cremerie & Chocoladebar Foubert was om 21.20 uur getuige van de vernielingen. “Ik stond vooraan in mijn zaak te praten met iemand toen ik plots een groepje jongeren wild tekeer zag gaan op straat”, vertelt hij. “Ze ontwortelden kerstbomen, vernielden potten en mepten ook onze vuilnisbak in de vorm van een ijshoorntje kapot. Ook heel wat oud papier en vuilniszakken die de volgende ochtend zouden worden opgehaald, vlogen in het rond. Ik heb meteen de politie gebeld en ben daarna buiten de schade gaan opmeten. In heel de Stationsstraat was er een spoor van vernieling achtergelaten.”

Twaalf kerstbomen vernield

De politie kwam ter plaatse en een uurtje later zag Carlos Foubert hoe een groepje jongeren de troep opnieuw aan het opkuisen was. Maar of die personen iets met het vandalisme te maken hadden, is onduidelijk. De politie kan voorlopig niet bevestigen dat de daders zijn gevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen