Barbier Michele Salvo is een grote fan van Bart De Wever: "Maak die man premier!"
Volledig scherm
PREMIUM
Barbier Michele Salvo is een grote fan van Bart De Wever: "Maak die man premier!" © Joel Hoylaerts - Photo News

Dwars door Wallonië, deel 1: “Het ontbreekt Wallonië aan een Bart De Wever. Hij zou het hier opkuisen zoals in Antwerpen”

“België is al 10 jaar dood”, zei Bart De Wever, bij de Franstaligen ook wel bekend als ‘Barst De Wever’. Wat vinden de Walen van zijn uitspraak? Hoe zien zij België, de Vlamingen, nu en straks? HLN-journaliste ­Annick De Wit en haar Waalse man Christophe Deborsu, politiek journalist bij RTL, nemen de trein dwars door Wallonië en noteren hun soms dwarse meningen. ‘Dorsale wallonne’, de Waalse ruggengraat, zo heet ook de spoorlijn die de belangrijkste Waalse steden verbindt. Vandaag reizen ze van de Frans-Waalse grens over het ‘Monaco van de Borinage’ tot het rijk van Di Rupo.

85 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Luc Bosman, naast loze beloftes en veel gebakken lucht heeft hij geen enkel gebrek aan spirit om met beide handen te graaien. Gelukkig voor hem zijn er nog mensen voor wie zelfstandig nadenken te moeilijk is en even hard in de handjes klappen als ook hij plots het tegendeel beweert. Ze verheerlijken hem zoals prille tieners dat bij hun idolen doen. De feiten spreken uw mening tegen.
  • Luc Bosman

    4 jaar geleden
    Een land is alleen welvarend met politici met SPIRIT. Er zijn hier zeker politici die die spirit hebben, maar ze durven niet doordrijven wat ze er eigenlijk zelf van denken. Bart De Wever durft dat wel, ongeacht wat ze van hem denken zal hij het doordrijven. De enige manier om aan een spaarpot te geraken waaruit al die beloften kunnen worden betaald. Feit dat hij weinig zegt, maar wel veel nadenkt zegt genoeg. Van Antwerpen heeft hij al een welvarende stad gemaakt. Dat kan hij ook van Belg
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    Die heeft in Antwerpen nog niet rondgelopen! Ik hoop dat hij weet waar de granaten gegooid worden en waar de kogels rond de oren vliegen, al hoor of lees je hier er neit veel over!
  • Dirk Van Der Kelen

    4 jaar geleden
    Wallonië heeft zijn charme en mooi landschap. De mensen zijn er vriendelijk. Misschien zijn er steden waar het minder goed gaat en gevaarlijk. Maar dat hebben in Vlaanderen ook. Het cpas is voor het afscheut ocmw gewonen aan de Belgische kust. De wever daar gaan kuisen? Tot op heden heeft hij enkel belgen uit Antwerpen geweerd LEZ zone. Maar het nog steeds een primeur in de uitstoot, drugs en wapens.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Christian Demeester, vraagje : kennen diezelfde Vlamingen dan ook VNV of het DNA van N(V)-Blabla? Horen en spreken zij liever de Duitse taal of reageert u nu met 'ich habe es nicht gewusst'? Bruno Vermeire, wil u in Vlaanderen politici zoals Bart De Wever die zelfs te lui is om aanwezig te zijn in het parlement en ons belastinggeld al vele jaren gratis bijeen graait? Ja? Dan heeft u uw zin.