Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Crashende olieprijs heeft ook gevolgen aan de pomp: tank stookolie 400 euro goedkoper dan twee maanden geleden

Door de dalende olieprijs zakt morgen ook de prijs voor huisbrandolie in ons land verder: er gaat per liter ineens 4 cent van de prijs af tot 50,66 eurocent per liter bij een bestelling van minimaal 2.000 liter. Tegenover het begin van het jaar is de prijs al met 400 euro voor een tank van die hoeveelheid gezakt. Ook de prijzen van benzine en diesel zullen deze week allicht verder dalen. Oorzaak is de coronacrisis en het conflict tussen olieproducerende landen. Maar voor de groothandelaars die de jongste tijd extra stookolie hebben ingeslagen, betekent dat zij nu moeten verkopen met verlies, merkt Johan Mattart van sectorfederatie Brafco op.

57 reacties

  • Herman Cohen

    4 jaar geleden
    Olieprijs zakt 30% vertaald in Vlaanderen 10 cent minder?
  • Rik Van Steenkiste

    4 jaar geleden
    Gelukkig rijd ik al jaren met een hybride, nl 25% diesel en 75% accijnzen en taksen...
  • Geert Van de Moortele

    4 jaar geleden
    Weeral de grootste winst voor de landbouwers en verwanten want die hun tractoren rijden op stookolie, nietwaar heren.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Sorry we kunnen misschien gelukkig zijn ,anderzijds na de prijsdaling is de stookolie nog steeds veel te duur en dit al jaren.Al jaren worden we via brandstoffen een tweede belastingbrief gepresenteerd.
  • jan De Borger

    4 jaar geleden
    Veel zal hij niet zakken aan de pomp, want als je het verschil omrekend kom je aan zo'n 12 cent per liter.nl 50 dollar gedeeld door 149 liter = +/- 0.33 cent en 30 dollar gedeeld door 149 = ongeveer 0.2 cent.