Meester Mieke Van den Broeck
Volledig scherm
Meester Mieke Van den Broeck © Eric de Mildt

Dertigtal advocates protesteren in Brussel tegen seksisme binnen justitie: “Er is duidelijk een ‘glazen plafond’.”

Een dertigtal advocates hebben maandagvoormiddag een protestactie gehouden naar aanleiding van de internationale vrouwendag. Op de trappen van het Brusselse justitiepaleis brachten ze "Un violador en tu camino", een Chileens feministisch performance-stuk dat protesteert tegen geweld tegen vrouwen. "Als advocates worden wij niet alleen geconfronteerd met het onrecht dat onze vrouwelijke cliënten moeten ondergaan, maar ook met het seksisme en machisme binnen ons beroep en binnen de balie", zegt meester Mieke Van den Broeck.

11 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Ik begin stilaan mijn buik vol te krijgen van al die klagende vrouwen die zich gediscrimineerd voelen in onze maatschappij. Zolang zij de échte discriminatie bij de vrouwen, bvb in de moslim cultuur, niet aan de kaak stellen, zouden ze beter zwijgen.
  • Dirk Brusselaers

    4 jaar geleden
    Wat belet jullie om zelf advocatenkantoren te starten?
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Mieke moet zich nog eens in de media vertonen, kwestie om wat klandizie te trekken zeker ?
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Als Mieke maar ambras kan stoken dan leeft ze.Sven heeft gelijk er lopen er altijd rond die voor het minst roepen dat ze aangerand zijn en de gekleurden staan daarvoor op de eerste rij daar mag je zelfs niet naar zien.
  • Jos Theuns

    4 jaar geleden
    Jawel Mieke ik denk dat je het wat hoog in uwe bol hebt en kom weer niet schreeuwen op TV na uw verlies met die Syrische familie , jullie kunnen uw uurrooster zelf bepalen wat niet het geval is voor veel andere werkende vrouwen die een gezinsleven wel kunnen combineren . Jan
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Internationale Vrouwendag: vrouwen komen op straat tegen ongelijkheid in Brussel, Antwerpen en Gent

    Internatio­na­le Vrouwendag: vrouwen komen op straat tegen ongelijk­heid in Brussel, Antwerpen en Gent

    Internationale Vrouwendag wordt jaarlijks op 8 maart gevierd. Met het thema van dit jaar “Each for Equal” wordt iedereen aangemoedigd zijn steentje bij te dragen voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook in ons land zullen heel wat acties en evenementen plaatsvinden om onder meer ongelijkheid aan te kaarten en meer vertegenwoordiging van vrouwen te eisen. Het "Collecti.e.f 8 maars" organiseert zo voor de tweede keer een nationale vrouwenstaking, die 48 uur zal duren van zondag 8 tot en met maandag 9 maart, met onder meer betogingen in Brussel, Antwerpen en Gent. De socialistische vakbond ABVV heeft voor beide dagen een nationale stakingsaanzegging ingediend.