Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Loop niet met natte handen rond”: ziekenhuishygiënist vertelt hoe je je handen het best droogt

‘Was je handen’ is zowat het vaakst gegeven advies om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wat is nu de beste manier om je handen te drógen? Wij vroegen het ziekenhuishygiënist Delphine De Roose van het AZ Oudenaarde. “Loop in elk geval niet met natte of vochtige handen rond, want zo verspreiden bacteriën zich nog sneller.”

7 reacties

  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Leo Van der Vorst, als dit zeer warme lucht is "boven 40°" die uw handen drogen maken de virussen en bacteriën weinig kans. Papierendoekjes is het best en het allerslechtste is een handdoek waar iedereen zijn handen aan afdroogt.
  • Leo Van der Vorst

    4 jaar geleden
    In veel horecazaken vindt je geen papier meer om jouw handen af te drogen, wel van die superblazers waarvan ooit gezegd dat daar enorm veel bacteriën en dus ook waarschijnlijk virussen zitten. Vandaag de dag weet men nog niet hoe lang ze kunnen overleven bij deze hogere temperaturen
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Corona IIS geen bacterie is een virus groot verschil... drogen handen is best met proper handdoek of keukenrol
  • Ludo Broeders

    4 jaar geleden
    Ik snap er niets meer van, als er met de handdroger waterdruppeltjes wegspatten is dat trouwens zuiver water want je hebt toch zojuist je handen gewassen met zuiver water, de bacterien liggen ondertussen in de gootsteen.
  • Calimera Smith

    4 jaar geleden
    Met een handblazer? Alle microben van iedereen direct in het gezicht geblazen...!