Vier gewonden bij verkeerschaos op E40 en E314

© Photo News

Door meerdere ongevallen op de E40 tussen Leuven en Brussel was de snelweg gedeeltelijk versperd. Die situatie veroorzaakte urenlang zware verkeershinder. Op de E411 ter hoogte van Corroy-le-Grand in Waals-Brabant veroorzaakt een gekantelde vrachtwagen een lange file.

De meest recente verkeersinformatie vindt u hier.

Een vrachtwagen botste omstreeks 6.10 uur met een bestelwagen op de E40 ter hoogte van Kortenberg. De snelweg werd korte tijd volledig afgesloten, het verkeer kon enkel via de pechstrook passeren. Omstreeks 8 uur was er nog één rijstrook versperd, om half negen was de weg volledig vrijgemaakt. Tussen Leuven en Brussel was het om 8 uur meer dan twee uur aanschuiven vanaf Boutersem, sinds het vrijmaken van de weg neemt de file af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het verkeersincident waren in totaal zeven voertuigen betrokken bij twee aanrijdingen. De ongevallen vonden omstreeks 06.10 uur plaats toen een personenwagen om een nog onbekende reden in aanrijding kwam met vier andere personenwagens. Datzelfde voertuig botste vervolgens nog op een kleine bestelwagen en een vrachtwagen.Door het tweede ongeval gaat het langzaam op de E314 vanuit Lummen. Ook op lokale wegen is het aanschuiven. Wie van Hasselt naar Gent moet, rijdt beter via Antwerpen.

De federale politie meldt dat er vier personen gewond zijn geraakt. Drie personen raakten slechts lichtgewond, de vierde liep zwaardere verwondingen op, maar verkeert niet in levensgevaar.

Gekantelde vrachtwagen op E411

Een gekantelde vrachtwagen werd dinsdagvoormiddag getakeld, nadat die maandag kort voor 15 uur kantelde op de rijweg na een aanrijding met een werfvoertuig richting Brussel. Er vielen geen gewonden. De vrachtwagen vervoerde acrylzuur. De lange versperring veroorzaakte zware verkeershinder.Het acrylzuur in de tank moest overgepompt worden en het gelekte goedje opgeruimd. Dinsdagochtend even voor 8 uur zat het werk erop. De hulpdiensten pompten in totaal zowat 24.000 liter van het zure, irriterende, giftige en licht ontvlambare product over. Volgens het provinciaal crisiscentrum is er geen luchtvervuiling opgetreden.