Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zeker 87 extra besmettingen in België, Frankrijk en Spanje sluiten scholen

De Nationale Veiligheidsraad heeft verregaande extra maatregelen genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Alle lessen worden opgeschort, maar er zal opvang worden voorzien. Alle recreatieve activiteiten worden geannuleerd. Cafés en restaurants moeten de deuren sluiten, enkel winkels die essentiële diensten leveren, zoals voedingswinkels en apothekers, blijven open. Andere winkels moeten in het weekend de deuren sluiten. Al deze maatregelen gaan in vanaf morgen middernacht, en blijven gelden tot 3 april.

248 reacties

  • Nancy Mees

    4 jaar geleden
    Voor het coronavirus volledig weg te werken doe net hetzelfde Ans in Spanje België ook volledig in Lockdown te zetten weekend sluiten en in de week zijn de gewone winkels open precies of dan kan dat coronavirus niet krijgen
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Deze rest-regering is een toonbeeld van een rust-regering. Sinds N-VA er werd uit gemanoeuvreerd, kan zij alleen nog maar 'adviezen' uitvaardigen. Handig om geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen. Ons land is een pure chaos verzeild. Iedere regio, stad ... moet maar zelf beslissen wat hen het beste lijkt. Niet alleen De Wever, ook Lippens is furieus over de aanpak de corona crisis.
  • Bernard Verhelst

    4 jaar geleden
    Wat dan met samenkomsten voor erediensten allerhande, zoals misvieringen, huwelijken, doopsels, begrafenissen... Zowel in kerken, moskeeën, gebedshuizen, enz... Moeten die dan ook niet stopgezet worden? Daar zitten ook veel mensen van alle leeftijden - gezond of niet - dicht bijeen.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    Van ranst gefaald tot en met. Vertrek gerust op skivakantie. toen had men moeten ingrijpen. men zegt altijd het lag in de lijn der verwachtingen. dus toen kon men al voorspellen dat dit ging gebeuren.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    De acties die ze nu beslissen zeg de bevolking al 2 weken. Beste was geweest totaal lock down enkel artsen en verpleegkundigen werken en voedingswinkel en voedingtransport werken dan pas zal men in korte tijd resultaat hebben... Doe dit 3 weken...