Damien Thiéry, tot vorig jaar Kamerlid voor de MR, valt niet in de smaak bij de Vlaamse partijen als kandidaat voor het nieuwe mensenrechteninstituut.
Volledig scherm
Damien Thiéry, tot vorig jaar Kamerlid voor de MR, valt niet in de smaak bij de Vlaamse partijen als kandidaat voor het nieuwe mensenrechteninstituut. © BELGA

Na Khattabi opnieuw heisa over politieke benoeming

Na de voordracht van gewezen Ecolo-covoorzitster Zakia Khattabi als rechter bij het Grondwettelijk Hof is er opnieuw heisa over een politieke benoeming. Vlaamse partijen verzetten zich namelijk tegen de benoeming van de omstreden ex-bur­gemeester van Linkebeek bij het nieuwe mensen­rechteninstituut. Dat meldt De Standaard.

13 reacties

  • Freddy Sonnemans

    4 jaar geleden
    Zelfs met een numerieke minderheid in België, moeten de franstaligen 50% van de benoemingen hebben. Hoog tijd om België te splitsen
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    En wat met de politieke incest ? De Croo , Van Rompuy , De Gucht zelfs een Verhafstood van de nieuwe generatie ? Nog nooit een dag gewerkt in hun leven , en plots . Senator , minister en parlement lid ? Is de politiek in België inderdaad , zoals vele andere landen zeggen een familiebedrijf in België . Vol met onbekwame fisse de papa of mama , of mogen bekwame politici hun mond niet meer opendoen ? Waar gaat dit naar toe ?
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    De verhouding van 6-6 is een mooi voorbeeld hoe België bestuurd wordt alles in teken van het status -quo en zo zijn er hier meer voorbeelden.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Als er postjes te verdelen zijn schieten alle rechtse partijen in actie. Als het gaat over eerlijke fiscaliteit en sociale gelijkheid hoort men ze niet.
  • etienne vijverman

    4 jaar geleden
    het zoveelste nutteloze instituut alleen dient om niet verkozen polletiekers een goed betaalt postje te bezorgen en dan verwondert dat de staats schuld stijgt