Een bijna lege luchthaven in Frankfurt. Luchtvaartmaatschappijen annuleren massaal vluchten in wat nu al de grootste crisis ooit is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bijna lege luchthaven in Frankfurt. Luchtvaartmaatschappijen annuleren massaal vluchten in wat nu al de grootste crisis ooit is. © Andreas Arnold/dpa

Grootste crisis ooit voor luchtvaart, maar: “Gelukkig kan Brussels Airlines nog schuilen onder de paraplu van Lufthansa”

De luchtvaart overleefde de ene crisis na de andere, maar het coronavirus dreigt de klap te veel te worden, zeker na het reisverbod van president Trump. Duizenden vluchten zijn geschrapt. “Brussels Airlines kan gelukkig nog schuilen onder de paraplu van Lufthansa”. Maar andere spelers - zoals Alitalia - zijn in hun voortbestaan bedreigd.

7 reacties

  • Yves Rouquart

    4 jaar geleden
    Er is over de wereld van alles te veel zal nu een natuurlijke afslanking zijn.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Zeer terechte beslissing van Donald Trump de president van Amerika en dit door de laksheid en onbekwaamheid van de Europese landen en hun overheden en Europa zelf.
  • Joke Weyts

    4 jaar geleden
    Tip: misschien kan Avia Partner, de federale politie, Belgocontrol, Ryan Air, Brussels Airlines, en Brussels Airport NU een staking starten? Een kwestie van ze nu allemaal tegenlijk te hebben?
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Bij een quarantaine is het logisch dat als allereerste maatregel grenzen gesloten worden. Voor alle andere maatregelen. Ik neem waar dat links Europa voorstander is van het afgelasten van het sociale leven, maar furieus reageert op de perfect logische maatregel van Trump. De media in ons land voeren een heuse propaganda oorlog. Foei.
  • Etienne DEVILLE

    4 jaar geleden
    onder de paraplu van de belastingbetaler willen ze eigenlijk zeggen !!