Van alle patiënten met symptomen belandt 20% in het ziekenhuis, 5% is er zo erg aan toe dat ze moeten worden overgebracht naar intensieve zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Van alle patiënten met symptomen belandt 20% in het ziekenhuis, 5% is er zo erg aan toe dat ze moeten worden overgebracht naar intensieve zorg. © iStock

België telt 1.900 intensive care-bedden, en als we de corona-uitbraak niet kunnen afzwakken, hebben we er 50.000 nodig

België telt 1.900 intensive care-bedden en alle ziekenhuizen bereiden zich voor op de opvang van coronapatiënten. “Maar als we de piek van de uitbraak niet kunnen afvlakken, hebben we misschien wel 50.000 bedden nodig op de dienst intensieve zorg.”

30 reacties

  • Soske Vermeulen

    4 jaar geleden
    De capaciteit in België is in vergelijking met andere landen zeer hoog. Chapeau voor onze zorgsector. En dat is allemaal de "schuld" van de socialisten (sic).
  • Nols GERRY

    4 jaar geleden
    Enkele dagen later, oo 15 maart zijn er al 35 mensen op intensive care, binnen 1 week 350...binnen 2 weken 1000..dit wordt een Armagedon
  • Nancy Van den Bossche

    4 jaar geleden
    Het is te laat...we moeten het ondergaan. Draag zorg voor mekaar.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Triage zoals in het leger
  • freddie Duster

    4 jaar geleden
    In China stampen ze op 10 dagen tijd een kliniek van 25.000 m² uit de grond.Hier hebben ze plaats voor 150 corona patiënten ... Hallo Maggie, alles onder controle?