Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nauwelijks files op snelwegen na drastische coronamaatregelen

In ons land lijken mensen vrijdag gehoor te geven aan de oproep van de regering om indien mogelijk zo veel mogelijk thuis te werken. Op de snelwegen staan nagenoeg geen files.

34 reacties

  • Marc Verswyvel

    4 jaar geleden
    Nu is het de moment dat transporteurs zouden moeten staken dan ligt België helemaal op z'n gat.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Alle instanties gaan er van uit dat er alleen maar op kantoren gewerkt wordt, dat klopt. Ik heb 22 jaar lang in shiften aan de band gestaan dus thuis werken was niet voor mij. Ik hoop dat nu de kans gegrepen wordt om een en ander goed in kaart te brengen over het thuis werken. Zonder twijfel kunnen bedrijven én bedienden daar later hun voordeel mee doen zowel economisch als met de mobiliteit. BTW: leuk om met de motor de baan op te gaan nu...
  • Jean-Pierre Vijt

    4 jaar geleden
    Deze morgen toch genoeg verkeer op E17 ,zelfs vrachtwagens en bussen .
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Zelfs geen vrachtwagens om onze Warenhuizen op te vullen
  • Peter Collard

    4 jaar geleden
    Virus - rekeningrijden 1 - 0 1 viruske en de files zijn opgelost. Zelfs de politiek uitgespeeld
  1. Ook Vlaamse regionale luchthavens krijgen digitale verkeerstoren: “Kwantumsprong inzake luchtverkeersveiligheid”
    Update

    Ook Vlaamse regionale luchtha­vens krijgen digitale verkeersto­ren: “Kwantum­sprong inzake luchtver­keers­vei­lig­heid”

    De luchtverkeersleiding voor de luchthavens van Antwerpen, Kortrijk en Oostende zal binnen enkele jaren gebeuren vanuit één digitale verkeerstoren. Luchtverkeersleider skeyes en de Vlaamse regering hebben daarover een akkoord gesloten, zo is donderdag gezegd bij de voorstelling van een prototype van digitaal controlecentrum dat skeyes heeft opgezet op zijn site in Steenokkerzeel, bij Brussels Airport.
  2. Alle lessen op scholen opgeschort: wat als je geen opvang vindt en moet gaan werken?

    Alle lessen op scholen opgeschort: wat als je geen opvang vindt en moet gaan werken?

    Met de beslissing om alle lessen op te schorten, neemt de overheid een drastische maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De beslissing is nodig, benadrukken de beleidsmakers, maar heeft wel gevolgen voor tienduizenden ouders die nu plots op zoek moeten naar opvang voor hun kinderen, en tegelijkertijd moeten gaan werken. De overheid zegt dat er wel opvang voorzien zal worden voor wie echt geen oplossing vindt, maar wat als je als werknemer toch moet thuisblijven? Geert Vermeir, juridisch expert en hr-dienstverlener bij SD Worx, benadrukt overleg tussen werknemer en werkgever, en roept op tot flexibiliteit aan beide kanten.