Man verschuilt zich met pijl en boog in zelfgemaakt kamp

© thv

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In het Calmeynbos in De Panne is een man ontdekt die er een kamp had gebouwd en zichtbaar van plan was daar langer te blijven. Vreemder en gevaarlijker is dat bij zijn woonst ook een zelfgemaakte boog met scherpe pijlen en heel wat messen rondslingerden.

Tommy Huyghebaert

Ronny Vandekerckhove woont aan de rand van het Calmeynbos. Iedere dag gaat hij een stukje van de natuurpracht verkennen met zijn hond. Dit weekend gedroeg zijn hond zich plots vreemd en ontdekte Ronny een bewoond kamp aan de rand van het bos dat grenst aan de Duinhoekstraat, op een boogscheut van de watertoren.

“En bijna onzichtbaar gemaakt door camouflage. Ik ben in eerste instantie nooit dichterbij gegaan omdat ik een brandend vuurtje zag en vermoedde dat er iemand aanwezig was.”

Hij maakte rechtsomkeer en waarschuwde de politie. “Ik heb de patrouille dan de juiste plek aangewezen en zij hebben de man daar op die plaats verwijderd. Ik heb alle details ook pas gezien toen ik na de interventie nog eens terugkeerde. Het lag er vol met zakken met keukengerei zoals potten en pannen, maar ook met blikken eten en drank. In vond zelfs een zak met kerstverlichting, hoewel ik vermoed dat de man geen elektriciteit zou vinden”, zegt Vandekerckhove met een glimlach.

Maar zijn toon wordt ernstiger als hij plots over de andere ontdekkingen vertelt. “Naast de onschuldige huisraad vond ik ook messen, een zelfgemaakte boog en verschillende pijlen met scherpe punten. Misschien wilde hij er wel een van de schapen mee doden om op te eten. Maar het blijft toch gevaarlijk. Er komen daar veel wandelaars in de buurt. Toen ik de wapens vond, waren er even verderop zelfs kinderen aan het spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen