In totaal kreeg het ziekenhuis 650 mondmaskers van de PXL. © pxl

PXL schenkt mondmaskers en beademingstoestellen aan Jessa ziekenhuis

De opleiding verpleegkunde van Hogeschool PXL schenkt 650 mondmaskers weg aan het ziekenhuis van Hasselt De school stelt ook vier beademingstoestellen ter beschikking van het Jessa Ziekenhuis.

Dirk Jacobs

“De schenking komt er na de oproep in de media, en op vraag van het Jessa ziekenhuis en het Wit-Gele Kruis Limburg”, zegt Roald Nelissen, departementshoofd PXL-Healthcare. “Op deze manier dragen we ons steentje bij.”

“Onze opleiding verpleegkunde beschikt zelf over heel wat didactisch materiaal voor de praktijklessen maar omdat die nu online doorgaan, schenken we de mondmaskers graag aan de verpleegkundigen die ze hard nodig hebben”, zegt Monique Ratajczak, opleidingshoofd verpleegkunde. “Zo beschermen ze niet alleen zichzelf, maar vermijden ze ook de overdracht van coronavirus.”

Het Wit-Gele Kruis Limburg is een belangrijke stagepartner voor studenten van PXL-Healthcare. Zij stelden als eerste de vraag naar mondmaskers. “Het is voor de thuisverpleegkundigen van groot belang dat zij veilig kunnen werken omdat ze in veel huiskamers broodnodige zorg moeten blijven toedienen”, legt Ingrid Vanweert personeelsdirecteur van het Wit-Gele Kruis Limburg uit.

Het Jessa ziekenhuis heeft dan weer het grootste aantal gehospitaliseerde coronapatiënten in de regio. Daarbij heel wat beademde patiënten op intensieve zorgen, net op de plek waar veel PXL-studenten stage lopen. Op hun vraag werden onmiddellijk vier beademingstoestellen van de opleiding verpleegkunde ter beschikking gesteld aan de afdeling intensieve zorgen. “Dit verhoogt aanzienlijk de capaciteit om patiënten die het nodig hebben te beademen en hierdoor bijkomende levens te redden”, zegt Ludo Meyers, directeur patiëntenzorg van het Jessa ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer