Burgemeester Roggen na fietsongeval eerste keer opnieuw op de fiets

Zijn recente fietsongeval houdt burgemeester Jo Roggen (Open Vld) niet van de fiets. Hij heeft zopas voor het eerst opnieuw een rit gedaan met de vaste makkers die toen ook bij het ongeval waren betrokken.

Luc Weyens

Het ongeval van de burgemeester gebeurde einde april. Op het einde van een rit met zijn wielerclub kwam hij ten val. Daarbij liep hij diverse verwondingen op: breuk van het sleutelbeen op vier plaatsen, vijf ribben gebroken, hersenschudding en klaplong. Hij stond voor een revalidatie van ettelijke weken.

Het ongeval heeft zijn liefde voor de fiets niet weggenomen. Met zijn vaste gezellen van de club heeft hij zopas voor het eerst opnieuw een rit gedaan. “Het was even wennen”, zegt de burgemeester. “In het begin bewaarden we bewust veel afstand. Later gingen we opnieuw dichter bij elkaar rijden. Die rit deed ik met mijn tweede fiets. Ik heb ondertussen een nieuwe koersfiets. Het is een fiets van hetzelfde als het type van Chris Froome.” Chris Froome won in 2013 en 2015 de Ronde van Frankrijk. In de Tour van dit jaar pakte hij gisteren na een verrassende aanval opnieuw de gele trui.

Aangeboden door onze partners