© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

© AP

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kerstmarkt Berlijn opent weer, Israëlische vrouw onder slachtoffers

De kerstmarkt van Berlijn, waar maandagavond een aanslag met een vrachtwagen plaatsvond, zal donderdagochtend rond 11 uur heropenen. Dat melden de maatschappijen Schaustellerverband Berlin en AG City die instaan voor de uitbating. Ondertussen is er meer duidelijkheid over een aantal slachtoffers.

Volgens de maatschappijen is de beslissing genomen “in nauwe samenwerking” met de autoriteiten. Uit respect zijn verlichtingen en muziekevenementen verboden. Er zullen twee gedenkplaten komen voor de slachtoffers.

“Deze beslissing was niet makkelijk te nemen, in zo’n situatie, is het ongelooflijk moeilijk de goede beslissing te nemen”, klonk het nog.

Israëlische vrouw

Bij de aanslag van maandag vielen 12 doden en 48 gewonden. Een Israëlische vrouw die na de aanslag als vermist was opgegeven, is een van de dodelijke slachtoffers. Dat bevestigde een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagmorgen.

De vermiste vrouw is geïdentificeerd als Dalia Elyakim, die met haar man Rami in Berlijn was. Haar echtgenoot raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis in Berlijn. Volgens het nieuwsportaal ynet zou hij niet in levensgevaar zijn. Het echtpaar heeft twee volwassen kinderen die naar Berlijn zijn gekomen na de aanslag, waarbij 12 doden en 48 gewonden vielen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer