EPA
Volledig scherm
© EPA

Angela Merkel in quarantaine - 651 nieuwe doden in Italië - miljoenen mondmaskers onderweg naar België

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is uit voorzorg in thuisisolatie geplaatst. Merkel kwam in contact met een arts die positief heeft getest op het coronavirus. Bij ons zijn er de voorbije 24 uur opnieuw 355 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus, 290 mensen liggen nu op intensieve zorgen. Er zijn ook acht mensen overleden. Ook in een woonzorgcentrum in Sint-Pauwels zijn verschillende besmettingen vastgesteld. Particulieren en bedrijven kunnen ondertussen beroep doen op een reeks extra steunmaatregelen als ze in moeilijkheden komen, kondigde minister van Financiën Alexander De Croo vanmiddag aan. In Italië tot slot vielen in 24 uur tijd 651 nieuwe doden. Herlees hier het verloop van alle ontwikkelingen van zondag.

128 reacties

  • Paul Jansen

    4 jaar geleden
    Blijfinuwkot... voor iedereen, maar nie voor mij ... Eerst ikke en de rest kan stikke... België of zullen we zeggen, Vlaanderen op zijn smalst.
  • Walter Vervloesem

    4 jaar geleden
    martine de graeve met alle respect voor iedereen die nu via zijn werkt geconfronteerd wordt met corona. En eigenlijk is dat bijna zowat iedereen. en ik weet ook dat de zorgsector hier het dichts bijstaat , mijn vrouw werkt ook op operatieafdeling van een groot ziekenhuis.Maar wanneer iedereen nu premies gaat vragen is alle hek wel van de dam.Trouwens laat ons eerlijk zijn dit behoort als risico bij je job. Net zoals een militair naar een oorlogsgebied kan gestuurd worden.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    En voor degene die binnen blijven is het een maat voor niets,want het blijft verspreiden.De Wever het is uw verantwoordelijkheid in Antwerpen doe iets in de plaats van te bleten dat je geen premier bent.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    In Antwerpen nemen ze het blijkbaar niet al te nauw met de maatregelen. Dat zijne excellentie BDW daar eens eerst opkuist voor hij zich met de binnenlandse politiek bemoeit.
  • Anthony Struelens

    4 jaar geleden
    Blijf in uw kot? Graag, maar als ik niet mag gaan werken, dan kan ik geen beroep doen op de werkloosheid, want ik ben zelfstandig in bijberoep, dus ook geen overbruggingsrecht want daarvoor moet je zelfstandig zijn in hoofdberoep.