Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit ervoor om het aantal ziekenhuisbedden in ons land de komende jaren niet té stevig te doen dalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit ervoor om het aantal ziekenhuisbedden in ons land de komende jaren niet té stevig te doen dalen. © Wouter Van Vooren

INTERVIEW. Gezondheidseconoom Lieven Annemans heeft er alle vertrouwen in: “Zorgsector is beter voorbereid dan de bevolking”

Het is alle hens aan dek voor onze zorgsector, maar we zullen het redden. Dat denkt professor Lieven Annemans (55), gezondheidseconoom aan de UGent. “Door deze crisis zullen ziekenhuizen en artsen in de toekomst nog beter gaan samenwerken.”

27 reacties

  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    Ik ben volledig o.k. ,voorbereid op wat kwam en nog komen zal .Kom met niemand in aanraking ,woon eenzaam en alleen ,ben 77 en eet alle dagen op tijd .ik had reeds rond het Nieuwe jaar voor 4 maanden zalm gekocht ,water voor gans het jaar en zo meer ,verder is mijn diepvries gevuld met allerlei bonen en boontjes .Heb dus niemand nodig en ga seffens verder spitten zodat ik tegen einde deze maand kan zaaien en planten .Blijf optimist ,morgen is er een andere dag .
  • katy vercauteren

    4 jaar geleden
    en waarom worden dan mensen in een rustoord niet meer behandeld ? Als dat de definitie is van "we redden het wel", dan zit hij er volledig naast
  • hannes leo

    4 jaar geleden
    Onze gezondheidszorg was goed uitgebouwd en op korte tijd werd meer dan een tandje bijgestoken. Kijk naar de landen rondom ons waar de toestand zeer ernstig is. Het grote probleem bij ons was en is het gebrek aan discipline en verantwoordelijkheid van een minderheid. Tijdig ernstige maatregelen nemen loont.
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    We hebben de beste zorgen in Europa, bedenk maar eens,waarom duizenden Nederlanders in ziekenhuizen naar Vlaanderen komen! Brugge en Gent ligt vol! Spanje komt nog niet aan onze knieën! Ook velen mijden dit land , want als je daar bent en dringende noodhulp dan waan je je in Afrika!
  • Bartje Van Somers

    4 jaar geleden
    Ziekenzorg ge-reset in amper een paar weken. Mooi project.